Halloween helgen!

Ja den kommer vi tillbringa i Örebro, tanken var på Gustavsviks badet men det blir de inte för min del...tyvär...
Men redan sedan innan nedsatt imunförsvar och med medicin som försämrar det ytterligare och förkylning är nog inte det och kombinationen badhus ngn god ide!
Så de gamla goda vhs banden har jag plockat fram för att ha lite kul att titta på! Det blev, pearl harbor, 101 dalmatinerna, mannen som kunde tala med hästar, black beauty,Natalies rose, under solen och tomten är far till alla barnen!! Så lite nostalgi blir det iaf!!

Nej nu ska jag gå och vila mig så jag orkar med road tripen m. Frippe, Jeppe och Dennis!! Mina änglar! <3

Mamma o Pappa kommer senare!! =)

Ha en bra helg och glöm inte ha lite godis hemma om ni får spökligt besök!! =)

KRAM

// HANNA

Ibland önskar jag att jag hade varit ovanför molnen....

Jag har under hela sommaren, enligt mig själv iaf, kämpat på och försökt att göra saker och ha roligt för att uppskatta det jordiska livet. Och det har jag gjort, jag har känt mig levande och lycklig trots min diagnos. Men inom mig har ibland, allvaret i det hela tagit över och dragit ner mig i alla dessa tankar, en av dem har varit att jag hela tiden trott att jag inte skulle få min syn på höger öga tillbaka....ända sen jag låg i Lund har jag trott det. Men ögon läkare och neurolgen har hela tiden sagt att den kommer komma tillbaka men du måste ge det tid....
Men så i måndags var jag på ögonmottagningen igen och fick det jävulska besked.....min synnerv på höger öga "håller på" att dö, synen kommer aldrig kunna bli bättre.....Hur tar man ett sånt besked, ngt som jag trott så länge och även delat med mig av, blir plötsligt sanning.....

Jag mår inte bra alls just nu, det känns skit tufft, och snälla alla ni som undrar varför jag inte hör av mig till er som vanligt, jag orkar inte, jag har dessutom som om det inte var nog åkt på en hemsk förkylning....Men ringer ni och vill prata, jag lovar er att svara men jag orkar inte ta kontakt själv....
Jag är tröttare än tröttast och mår verkligen dåligt av olika andledningar, folk som jag älskar har slutat höra av sig, ursäkter för saker som har blivit sagda har inte kommit ch dessa tuffa dagar man går igenom med en MS diagnos som 21 åring, det är inte alltid en dans på rosor!

Men just nu mår jag hyfsat bra, idag är en bra dag....bli inte för oroliga för mig, jag klarar det mesta med lite coachning, det vet ni vid det här laget!!

Just nu väntar jag att neurolgerna och ögonläkarna kommer överrens om vad de tänker hitta på med mig, ev. väntar en tuffare behanding och ett flertal andra undersökningar...men vi får vänta och se.

Ha en bra helg om jag inte skriver innan, och jag ber om ursäkt för dålig uppdatering!

KRAM
// HANNA



ahhh jag tror jag blir knäpp!

Jag var och tog vaccinet i onsdags för svininfluensan. Jag är ju både riskgrupp och vårdpersonal så det kändes som att det var bäst att ta den...om ni undrar så gör den inte ont, mina sprutor som jag tar varje dag är sju resor värre kan jag säg....

Jag skulle jobba onsdag och torsdag sen och onsdag natten var helt grym, fy fasen som vi hade att hitta på i hela natten från halv tio på kvällen tills sju....fy fan..
Normalt hade jag tyckt det var roligt men jag fick feber frossa och feer på morgon kvisten och senare på morgonen så "försvann" synen, jag såg inte längre vad jag hade skrivit i en bok, inte på mobipen eller något....vilken panik.
Jag fick tvinga mig själv att försöka vara stark vi hade vårdtagare kvar att ta hand om så det fanns inget annat val. Jag tog sats utanför dörren till en av kunderna och gjode vad jag skulle där  och gick ut och ringde mamma, så klart.....
Jag kunde inte tänka klart, jag tror att min första och hoppas sista panikångest attack kom då, fy fan säger jag bara.
Jag fick åka hem och proppa i mig alvedn och senare åka till ögon för undersökning. Läkaren som jag fick träffa där har jag inte träffat förut och han sa helt annat än vad de andra sagt där under hela sommaren, tala om att man blir förrvirrad då...han skulle ringa till Lund idag på morgonen och ville skicka mig dit igen......men jag har pratat med honom en gång idag och det blir ev. neurolgen här i Kristianstad i stället...Ska väl träffa en konsult där tror jag så de gör ännu en undersökning av hela mig idag..
Jag vill bara säga att jag mår bra, febern är borta och jag mår precis som innan, ögonen är precis som innan och allt är bra! Men de får väl kolla upp mig ordentligt igen, lika bra det tycker jag men jag ska ju på fest i morgon så igentligen känner jag inte alls för sånt här just nu men jag hopps på det bästa och håller tummarna! =)

Frippe slutar tidigt idag och det tycker jag om!! =) Jippie!

Håll tummarna för mig!
Kram på er!

// HANNA


Usch vad jag inte tycker om att ha det upp och ner!

Idag kom alla trevliga byggare igen.....de tycker faktiskt synd om oss för det hade inte behövt att ta så här lång tid sa de....hmm jag blir så trött.
Men iaf så har det gått så långt att både jag o Frippe har gett upp hoppet om att kunna hålla iordning här hemma i detta kaos...det går inte.... och man bryr sig inte heller. Det är inte roligt att damma, inte roligt att dammsuga när det ändå inte märks för en halv timme efter är där smuts igen, vi borde snart vara igenmurade i lungorna....

Nej en långpromenad så jag slipper det ett tag iaf!! =)

// HANNA


Nicke nyfiken är igång!!

Ja jag måste bara få veta vilka som läser min blogg, har förstått att ni är några stycken och det är SKIT kul! Jag hoppas att ni tycker det är bra läsning om dock inte så rolig.

SÅ SNÄLLA SKRIV ERT NAMN PÅ KOMMENTARER!! =)
NICKE NYFIKEN ÄR I FARTEN!!

NI ÄR STJÄRNOR!

TREVLIG HELG PÅ ER!!

// HANNA


Första gången på länge....

Det är första gången på RIKTIGT länge jag längtar efter helgen....innan har dagarna bara susat förbi sen helt plötsligt har inte Frippe åkt till jobbet och det älskar jag när han slipper! Men jag har inte längtat efter det....för jag har antagligen inte sett framemot så mkt på senare tid....
Men denna veckan har jag längtat efter helgen!!
Kan det vara så att det är min Black Tower flaska i kylen som lockar??:)
Jag vill verkligen ut i morgon, och  ha riktigt roligt, för det är första gången jag verkligen vill gå ut, jag har varit ute innan i sommar men inte varit så stark så några gånger har jag nog sprungit på toa för att samla ihop alla känslor som kom eller så kom ngn jag inte orkade träffa men det känns inte som några problem längre!! Jag hoppas att det blir så iaf!! :)

Idol final ikväll!! Jag längtar efter det!! ;)

Imorgon är det kval fotboll på Slottsvallen, kl. 14.00 mot Östra torp. HEJA OVESHOLM!
Ser vi framemot!!!!




// Hanna


Födelsedags grisar!

Grattis till mitt älskade fadderbarn som fyller 1 år idag!



Och sen har vi ju Diana som fyller 22 år idag!!



Grattis grattis!

Nu ska jag gå på kaffe kalas hos Love, hans underbara föräldrar har bjudit mig dit, eller jag kanske bjöd mig själv, jag minns inte!! Jag vill iaf mysa m. LOVE!

Ha en trevlig kväll!!

Grattis älskade lillebror till uttagningen till matchen på lördag!! =)

// HANNA


Oj så mkt update nu då!

Ja jag kom ju på att jag har fått bilder på Hugos ena son, Riccardo, helt underbar liten kille som är minst sagt sin pappa upp idagen!
Kolla och njut!




Och nu ska ni få se HUGO!
<3 HUGO



Mkt fina killar!
De båda kommer från Kennel cockett. WWW.kennelcockett

Från en ärta till en apelsin....!!!!

Ja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mitt synfält är nästan helt normalt, det synfältet som var stort som en ärta den3/8-09 är nu som en apelsin och helt, ärtan var sprucken!!!!

Jag gjorde idag en ny undersökning som jag inte varit med om tidigare och det är att man testar båda ögonen samtidigt i en automatisk maskin, och av 120 prickar gissa hur många jag träffa!!!!????

118 stycken!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Alltså missat 2 st...... jag är verkligen glad!


som en fillm....

Tänk så hade det varit så enkelt som i Skönheten & Odjuret, eller som Aladin & Jasmine, eller Adam & Eva....
Men det är det inte alltid.
Man tolkar saker olika, tycker olika om mkt men man har bara en känsla som är så stark att den gör RIKTIGT ont när den uppenbarar sig, KÄRLEKEN.
Ibland blir man bara varm och lycklig inom bords men ibland alldeles kall och osäker...
En sak som jag ska erkänna för er är att när man har varit/är sjuk så tvivlar man på ALLA, man tror alla ska vända en ryggen, till och med den man vet älskar en över allt annat..
Jag har varit livrädd för det, att ingen skulle vilja vara med mig, att ingen skulle kunna äska mig igen...men jag är samma Hanna som alltid, en aning deppig ibland men annars  helt som vanligt.
Jag frågade Frippe en dag när jag grubblat på det länge....

-Är jag samma Hanna som innan??

-Ja det är du, precis som innan...

jag hann tänka, vad skönt, för det vill jag va sen sa han,

-Du är inte samma Hanna som innan föresten, för den "gamla" Hanna tog inga sprutor!!!

Ja jag älskar ju Frippe obeskrivligt mkt som ni förstår!!

Jag pratar inte bara om kärleken till en partner utan om all kärlek till föräldrar, familj, vänner mm.

Därför kan jag inte förstå varför ni gör så här mot mig, det är sorgligt.
Jag älskar er men ni vänder mig ryggen för det har varit jobbigt, få upp ögonen och inse att jag är densamma!

// HANNA

Magiska under!


En underbar vecka på Keta ligger nu bakom oss och har väl laddat våra batterier så vi orkar med hösten och vintern!!!


Jag har varit helt usel på att uppdatera här me läkabesöket hos neurologen gick jätte bra, MR-röntgen på hjärnan visade att de förändringar som fanns där i sommras är borta, ALLIHOPA!!!
Jag och mamma hade nog inte förväntat oss det efter tre skov på ungerfär två och en halv månad.....men som tur är så gör nog medicinen vad den ska, minst sagt!!! =) De hade hittat en B12 brist så jag fick sprutor med det i en vecka och nu har jag tabletter.

Ögonläkaren träffade vi igår, vilket också var roligt, mitt vänstra öga håller sig på 100%, eller 1% som det igentligen heter och det känns helt underbart!
Höger öga däremot är lite tråkigare....men går dock frammåt!! 0,08% är det nu!! Alltså dubbelt så bra som sist!!

Annars är väl livet stundtals precis som innan och stundtals inte alls så som jag vill ha det..... det är en jobbig balans gång..
Det kan gå en hel dag och man har inte tänkt på att amn är sjuk sen kommer kvällen då man ska ta de där satans sprutorna....och då faller allt över en igen.....
Jag önskar att jag hade kunnat bli samma Hanna helt och hålet igen, inte behöva känna sån hemsk känsla ibland då man är själv....tanken blir för stor ibland då.....och jag har kommit dit nu att jag tror att människor tycker jag är jobbig om jag pratar om det, jag vill inte belasta dem mer än jag har gjort under en hel sommar.... och defenitivt inte göra folk mer ledsna....
saker som i början inte var så jobbig, har blivit skit jobbiga nu, jag och Frippe hade lite saker som vi ville göra men som ibörjan av detta var omöjligt och det visste vi men nu börjar smyga på oss båda två igen...och vi vill men hur gör man nu när jag är sjuk!!??
Det är en skit jobbig diagnos och jag önskar varje kväll att jag ska få vakna upp från denna helvetes mardröm, JAG VILL INTE VARA SJUK.


Jag vill verkligen att alla ni som vågar prata med mig om detta ska veta att det gör mig inte ledsen och jag tycker inte det är jobbigt att prata om det, jag blir bara så glad!


Frippe, Jag Älskar Dig Så Mkt! <3





Jag har lite till goda nyheter trots mitt negetiva jag som ibland skrämmer mig...!
Jag har börjat jobba igen, i måndagsnatt började jag och det känns super skönt!!! =)

Till inte så roliga nyheter, gastroskopi på tisdag, synfältsundersökning på onsdag i nästa vecka....!!

Ha en bra helg! Jag ska jobba så jag vet vad jag ska göra!! =)

// HANNA

RSS 2.0